Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Vellykket fuglekassesnekring i Tvedestrand!

Ikke før var første årsmøte i nystartede BirdLife Tvedestrand og omegn overstått, så var de på banen med et nok et vellykket arrangement. Tirsdag 22. april kunne 25 fuglevenner få hjelp av dyktige fuglefolk til å snekre sin egen fuglekasse!

Av Helge Venaas og Tore Gustavsen

Publisert 22.03.2022

Ildsjelene bak det nye lokallaget av fugleforeninga formidlet både på stiftelstesmøtet og det første årsmøtet at de ønsket å skape aktivitet og være et samlingspunkt for fugleinteresserte i Tvedestrand og omegn. Denne kvelden var derfor bare det første av mange arrangementer medlemmer og andre kan se fram til fra den kanten.

Rundt 25 voksne og barn var innom for å lage sin egen fuglekasse. Entusiasmen og konsentrasjonen for den yngre garde var merkbar, og for de noe eldre var det samtidig en anledning til fugleprat og oppdatering av kunnskap med lokallagets styremedlemmer. Det ble laget godt over 40 fuglekasser som er beregnet til å huse meiser og fluesnappere.

Nå er det bare å glede seg til å se hva som flytter inn i de ferske kassene! Og til neste arrangement i regi av det vitale lokallaget!

Fuglekassesnekring
Tore Gustavsen har snekret og hengt opp uttallige fuglekasser gjennom årenes løp. Heldig var gutten som fikk hjelp av en så erfaren fuglevenn. FOTO: Sven Inge Marcussen
Fuglekassesnekring
25 deltakere møtte opp og fikk ei flott fuglekasse med seg hjem! FOTO: Sven Inge Marcussen