Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Rapport fra vellykket høstekskursjon til Høyholmen i Tana 21-22 september 2018

Årets høstekskursjon i regi av lokallaget i Varanger og Tana ble en stor suksess med god oppslutning og et interessant program. Det ble tid til både foredrag, strategiarbeid og best av alt - masse levende fugl!

Av Dag Gjerstad

Publisert 22.09.2018

Årets høstekskursjon i regi av lokallaget i Varanger og Tana er vel gjennomført, og ble en stor suksess med god oppslutning, bra program og god mat basert på lokale råvarer.

Opplegget starter fredag kveld på Kildesli sjøsamiske Naturhus. Der holdt Øystein Hauge og Martin Eggen foredrag om lokal natur i Tanamunningen og naturvernarbeid i regi av NOF.

Lørdag morgen ble det gjennomført en fugleekskursjon med båt. Fugl var det nok av, bl.a. 27 200 fiskeender (nesten utelukkende laksender) og over 500 haveller. 10 havørner ble også observert. Og så kom regnet og blåsten og sørget for at deltakerne trakk inn og la strategien for driften av fylkeslaget samt avviklet et dialogmøte.

Samtidig ble neste ekskursjon bestemt - Hornøya 31. mai - 1. juni 2019. Dette blir annonsert på et senere tidspunkt.

Da gjenstår det å takke for en flott tur og et flott opplegg hvor kongekrabbe og villaks gjorde at turen også ble en gastronomisk braksuksess!

Tanatur
Årets ekskursjonsdeltakere, sett fra venstre; Tomas Aarvak (sekretariatet), Martin Eggen (sekretariatet), Camilla Betten (Vadsø), Oddvar Betten (Varangerbotn), Randi Blix Sivertsen (Hammerfest), Dag Gjerstad (Kvænangsbotn) og Øystein Hauge (Auster-Tana). FOTO: Tomas Aarvak