Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fra Lappmeisen 2017; Hvor trekker og hekker lappspovene som raster i Porsangerfjorden?
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fra Lappmeisen 2017; Hvor trekker og hekker lappspovene som raster i Porsangerfjorden?

Av Hildegunn og Thor-Arthur Didriksen (06.02.2020)

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og tidsskriftet så dagens lys i 1972. Etter flere års pause, kom vi voldsomt tilbake i 2016. Lappmeisen kommer nå ut med ett nummer per år. Denne gangen presenteres en artikkel fra 2017 om en av mange karakteristiske Finnmarksarter - lappspoven!

Matglade lappspover

Matglade lappspover i Igeldas (Opphavsrett: Hildegunn Didriksen) Større bilde

Hvor trekker og hekker lappspovene som raster i Porsangerfjorden?

(Opphavsrett: Tomas Aarvak og Ingar Jostein Øien) Last ned (PDF)

Denne gang presenterer vi artikkelen "Hvor trekker og hekker lappspovene som raster i Porsangerfjorden?". Her beskriver Lappmeisens redaktør Tomas Aarvak samt Ingar Jostein Øien kjent kunnskap per 2017 om både hekking- og trekkforhold tilknyttet denne flotte vadefuglen.

Hele artikkelen kan leses ved å laste ned PDF'en.

Du kan støtte vårt arbeid for naturglede og fuglevern. Om du er medlem i NOF har du muligheten til å abonnere på "Lappmeisen" som da koster kr. 150,- (abonnement på Lappmeisen uten å være NOF medlem koster kr. 250,-). Ditt bidrag vil være svært viktig for NOF Finnmark og det arbeidet vi ønsker å få gjort for fuglelivet i Norges mest spennende fylke! Sendt en e-post til finnmark@birdlife.no eller medlem@birdlife.no om du vil ha Lappmeisen tilsendt framover, så blir dette registrert i medlemsbasen for deg.

Og for å bli medlem i NOF, kan du følge linken nedenfor.

 

 

Bli medlem!