Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Strålende årsmøtehelg på Liseth

Årsmøtet ble denne gangen avviklet på Liseth Pensjonat og Hytteutleie ved foten av Hardangervidda helgen 25. til 27. mai. I uvanlig godt vær fikk de 24 deltakerne oppleve de aller fleste av fjellfuglene våre.

Av Michael Fredriksen

Publisert 06.06.2018

Vi valgte å legge dette litt senere på året enn vanlig med tanke på å treffe ankomsten til de fleste fjellfuglene som gjerne samler seg i disse litt lavere områdene før snøen forsvinner lenge oppe på vidden. Ikke alltid like lett å treffe på de rette forholdene når man må bestemme årsmøtet et halvår i forveien men denne gange må det betegnes som en innertier!!

Værgudene var så til de grader på vår side og innkvarteringen var av første klasse. Nydelige hytter med alle bekvemmeligheter og enkeltrom i pensjonatet til de som ønsket det, alle med eget bad, gjorde sitt til at alle storkoste seg gjennom hele programmet. Vi hadde også bestilt fullpensjon og maten var fantastisk, fullt på høyde med et hvilket som helst hotell. Hyggelig vertskap bidro også til den gode stemningen og det var mange som satte Liseth på adresselisten sin når man neste gang trenger overnatting i de traktene.

Styret hadde lagt opp til et passelig travelt program med quiz om fredagen. Noe som alltid er like morsomt enten man vinner eller ei.

Etter frokost lørdag morgen tok vi turen inn i Isdalen. Her var sommeren allerede på plass og all snøen var vekke. Det ble likevel full klaff på de artene man kan forvente der inne med både storlom, trane, lirype, blåstrupe, gulerle, dobbeltbekkasin, kongeørn og fjellvåk for å nevne de mer spesielle. Vi tok lunsjen der inne i strålende sol og varme før vi dro videre derfra og over vidden for å se om vi også kunne få med oss flere fjellfugler. Der oppe fikk vi se både fjellerke, fjellrype, boltit og svartand før vi dro tilbake til Liseth hvor vi fikk gjennomført selve årsmøtet. Senere på kvelden viste Ingvar Måge oss nydelige bilder fra hans mange turer på Hardangervidda, mens Frode Falkenberg fortalte om hvordan man ønsker at hekkefunn av fugler skal rapporteres i Artsobservasjoner.

Deretter ble det deilig hjortemiddag og hyggelig sosialt samvær utover kvelden og inn i den lyse sommernatten.

Søndagen døste vil til klokken 09:00 før vi avsluttet helgen med en god frokost og litt fuglekikking i nærområdet. På Liseth ble blant annet arter som rødstjert, gulsanger, blåstrupe og hagesanger observert.

På tur i Isdalen
På lørdag startet vi dagen med ekskursjon til Isdalen, der rundt 35 arter ble observert. FOTO: Michael Fredriksen
Boltit
Boltit ble sett flere steder langs Riksvegen. Denne oppspilte hunnen ved Dyranut passet på en hann, da en annen hunn flørtet litt for intenst med han. FOTO: Frode Falkenberg
Fjellerke
Fjellerka er ofte tidlig ute. I tillegg til en rekke syngende fugler ble et rugende par ble funnet i løpet av helga. FOTO: Terje Hansen