Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Vellykket årsmøtehelg på Liseth

For andre år på rad valgte styret i NOF Hordaland å legge årsmøtet til Liseth i Edifjord. Som i fjor ble det en suksess, med mange oppmøtte og strålende forhold for fuglekikking. Liseth ligger i randen av Hardangervidda, og deltakerne fikk se de fleste fjellfuglene våre i løpet av helgen.

Av Michael Fredriksen

Publisert 19.06.2019

NOF-Hordaland arrangerte årsmøtehelgen sin på Liseth i Eidfjord denne helgen. Dette var andre året på rad at vi tok turen til fjells for å avvikle årsmøte. Fredagen ble innviet med middag kl 19:00 etter at de som ankom litt tidligere hadde kikket litt rundt i regionen slik utålmodige fuglefolk har for vane. Styret fikk unnagjort deler av styremøtet før alle samlet seg i peisestuen for sosialt samvær utover kvelden.

Lørdag morgen var det duket for nydelig frokost og solen skinte allerede fra skyfri himmel. Ekskursjonen gikk først inn i Isdalen og der fant man både gulerler, storlom, blåstruper til glede for alle sammen. Det ankom etter hvert også andre turdeltagere som hadde sett seg ut Isdalen som turmål så vi tok like godt turen tilbake til Liseth hvor vi inntok matpakkene i solveggen før vi satt kursen opp til Dyranut. Der tok vi bena fatt og vandret i retning Bjoreiddalen på jakt etter fjellets spesialiteter. Det var tydelig at hekkesesongen var i full gang og det ble funnet rugende fjellrype og boltit, og et par fjellerker ble også notert. Det var bare solkremen som manglet og det var flere av deltagerne som fikk pyntet på vinterblek hud denne dagen. Vi avsluttet turen lenger øst langs riksveien hvor vi fikk med oss et par haveller og et par med bergand.

Vel tilbake til Liseth ble selve årsmøtet avholdt klokken 18:00. Det var innmeldt en del endringer til vedtektene, og en endring av det lokale tillegget som ble foreslått øket noe for å tilpasses utgiftene med medlemsbladet. Begge sakene ble vedtatt og hele styret ble gjenvalgt. Da var det mange sultne deltagere som ble servert en aldeles nydelig viltgryte etterfulgt av en frisk dessert. Man kan vel egentlig ikke få fullrost maten på Liseth nok for dette fikk i hvert fall tre stjerner i Michelinguiden min!!

Etter middagen tok vi en lett quiz, glimrende satt sammen av Arild og Frode, og som ventet når den gjengen lager spørsmålene så var det et par nøtter å knekke. Det ble vel ikke full pott på noen av bordene men det vanket is på vinnerne og latteren satt løst og det er jo det viktigste.

Til slutt denne kvelden tok Frode for seg Artsobservasjoner sine mange små og store utfordringer. Det er tydelig at dette engasjerer de fleste, og spørsmålene kom tett. Dette viser oss at brukerne er opptatt av å få rapportert riktig, men det er likevel mange som ikke er godt nok kjent med mulighetene som ligger i dette verktøyet. Det var stor enighet om at man må få kjørt et eget program med tips og opplæring på lokallagenes møter utover høsten for å bedre kvaliteten på dataene som legges inn.

Praten gikk ivrig resten av kvelden og det ble ikke så lenge etter midnatt at det begynte å bli tynt i rekkene rundt bordene!

På søndagen vi tilbake til normalt vestlandsvær med regn og vind, så det var bare å nyte frokosten i ro og mak før man tok fatt på hjemturen.

En stor takk til betjeningen på Liseth som tar godt vare på sine gjester og som får deg til å føle deg velkommen. 

Deltakerne
Fra venstre: Rune Voie, Jan Visser, Felix van der Leest, Oddvar Heggøy, Odd Hallaråker, Ann Kristin Fostervoll, Jørn Opsal, Kjell Arne Pedersen, Michael Fredriksen, Frode Falkenberg, Felieke van der Leest, Lars-Henrik Jensen, Ottar Osaland, Frank Pedersen, Terje Hansen, Gunnar Kjeilen, Einar Georg Mortensen, Lars Ågren, Anders Bjordal og Arild Breistøl. Øvrige deltagere var fotografen. FOTO: Ken Adelsten Jensen
Boltit
Denne boltiten var en av flere som ble observert i løpet av årsmøtehelga. Boltit er en karakterart på Hardangervidda, og bestanden er kanskje den tetteste i Norge. FOTO: Arild Breistøl
Dyranut
Det var ikke mye snø på Hardangervidda denne helgen, og vi kunne lett bevege oss bort fra hovedveien i jakten på fjellfuglene. Bildet er tatt litt sør for Dyranut. FOTO: Frode Falkenberg