Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

NOF OA har nå 1500 medlemmer

I 2009 nådde NOFs fylkesavdeling i Oslo og Akershus (NOF OA) en historisk milepæl: Vi passerte 1000 medlemmer. Lajla Johansson ble vårt 1000. medlem, og kvinneandelen i NOF OA er nå 44,4 prosent. I dag, torsdag 14. april 2016, markerer NOF OA nok en milepæl: Vi er nå 1500 medlemmer.

Av Håkan Billing

Publisert 14.04.2016

Siste uken har vi fulgt med på medlemstallet dag for dag. På forsiden av nofoa.no vises til enhver tid det faktiske antallet, og vi har ventet i spenning på hvem som skulle bli medlem nummer 1500. Det ble en mann denne gang. Han heter Are Hedén, og er glad i friluftsliv og fotturer i Nordmarka, på myrer og langs vassdrag eller på fjellviddene rundt Finse. Gjerne en padletur på fjorden eller på et markavassdrag. Hans største fugleopplevelse var møtet alene med en spurvugle på kloss hold i eventyrskogen en tidlig morgenstund.

Are er svært opptatt av å ta vare på vår natur, og jobber derfor som fungerende fylkesmiljøvernsjef i miljøvernavdelingen i Fylkesmannen i Oslo og Akerhus.

Det er nok ingen tilfeldighet at en person med sterkt engasjement for naturvern ble nummer 1500. I hvert fall velger jeg å tro at uansett hvem som ville landet på det runde tallet, så ville det blitt en person med interesse for å ta vare på naturen. Vi er jo den fylkeslokale foreningen for fugle- og naturvern!

Are premieres med et gavekort fra Natur og Fritid pålydende 1500 kroner – én krone per medlem. NOF OA takker Natur og Fritid for den rause gaven.

Oslo og Akershus er landets største pressområde når det gjelder nedbygging av natur. Vi mister verdifulle områder hver eneste dag. Da nytter det ikke med et lite protestpip – vi må bli mye større og sterkere. Uansett hvor mange medlemmer vi er, vil jeg tenke at «vi har såvidt begynt». Nå er jeg allerede spent på hvem som blir medlem nummer 2000 …

Are Hedén
Are Hedén ble NOF OA-medlem nummer 1500. FOTO: FM OA
nofoa.no
Detalj fra forsiden på nofoa.no, ettermiddagen 14. februar 2016. FOTO: NOF OA