Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

Vellykket Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo

Lørdag 26. mai arrangerte NOF OA Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo, i samarbeid med Østensjøvannets Venner. Østensjø Husflidlag sto for servering, og Oslo kommune og miljøbydel Østensjø var sponsorer.

Av Håkan Billing, leder i NOF OA

Publisert 29.05.2018

I den høye temperaturen midt på dagen var det ikke mye fuglesang å høre. For nybegynnere var det likevel godt nok å først høre opptak av løvsanger på Håkan Billings minikurs i fuglesang, for så å høre fuglen «live» rett etterpå. Det var stor stas for flere å selv kunne artsbestemme en fugl på sangen!

Dagens eksotiske innslag var da Rajat Singh ga en liten smakebit på NoF Travels kommende tur til India i februar 2020 (turen legges ut for påmeldinger i slutten av juni i år). Skjærefotograf John Sandøy ga gode tips om fuglefotografering, og kunstner Axel Thorenfeldt holdt minikurs i fugletegning.

Østensjøvannet naturreservat og miljøpark er under stort press. Hvordan må vi jobbe for å bevare områdets rike naturverdier? Det var tema da Finn Gulbrandsen fra Østensjøvannets Venner holdt foredrag. Publikum fikk også god informasjon av Amund Kveim om verdien av Besøkssenter våtmark Oslo – eller Bakkehavn som vi gjerne sier. Dagens siste foredrag, NOF OAs leder, Håkan Billing, fokuserte på fordeler og ulemper ved mating av vannfugl.

I barneteltet fikk de små tegne fugler under assistanse av Randi Bjerkenes og Gry Øvrehus. Terje Skibakk hadde satt opp et fangstnett hvor barna kunne kaste plysjfugler for å se hvordan nettet fanger opp fugler. Vi hadde flere skinnlagte fugler i barneteltet, og syvårige Storm Klykken hadde ingen problemer med å artsbestemme selv de vanskelige artene!

To ganger i løpet av dagen var det trekning av fuglebingo, hvor Natur og Fritid sto for gevinstene. Første vinner fikk Gyldendals Store Fugleguide, og vinner nummer to fikk Hermansen og Schandys bok Norske fugler.

Se programmet her: http://fuglenesdag.no

Les artsrapport på nofoa.no

Fuglenes dag 2018
Banneret henges opp av Arne Lie og Lars Petter Marthinsen FOTO: Håkan Billing
Fuglenes dag 2018
Teltbyen ble montert kvelden før Fuglenes dag FOTO: Håkan Billing
Fuglenes dag 2018
Alt klart til publikum FOTO: Håkan Billing
Fuglenes dag 2018
Håkan Billing forklarer hvordan man kjenner igjen løvsangerens sang FOTO: Jan Erik Haugen
Fuglenes dag 2018
Det å kjenne igjen fuglesang rett etter minikurset, og få forklart mange av fugleartene ved Østensjøvannet var spennende. FOTO: Jan Erik Haugen
Fuglenes dag 2018
Amund Kveim forteller om Besøkssenter våtmark Oslo FOTO: Håkan Billing
Fuglenes dag 2018
Finn Gulbrandsen forteller om fugl og natur ved Østensjøvannet FOTO: Jan Erik Haugen
Fuglenes dag 2018
Rajat Singh holder et spennende foredrag om fugl og tiger i India. FOTO: Jan Erik Haugen
Fuglenes dag 2018
Hvordan tegner fugler? Axel Thorenfeldt forklarer. FOTO: Håkan Billing
Fuglenes dag 2018
Godt med litt å tygge på mellom foredragene! FOTO: Håkan Billing
Fuglenes dag 2018
Velkommen til Fugleteltet :) FOTO: Håkan Billing