Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Lappugla - Vennligst vis hensyn
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Lappugla - Vennligst vis hensyn

(15.05.2018)

Lappugla hekker igjen i Hedmark

Vennligst vis hensyn!

Lappugla har de senere åra etablert seg i store deler av Midt – og Sør-Hedmark, med et tyngdepunkt i Elverum. I 2017 var det 120 kjente hekkende par i Hedmark, hvorav halvparten i Elverum. Uglene benytter gjerne gamle musvåk- og hønsehaukreir. Disse uglene lever nesten hovedsakelig av smågnagere og er avhengig av gode museår for å få fram unger.

Vi i NOF Hedmark vil svært gjerne at alle som ønsker det skal få se og oppleve disse uglene, og mulighetene for å få sett lappugla på nært hold uten å forstyrre er svært god. Mange har flotte opplevelser med helt uredde lappugler som sitter langs veien og jakter uten å bry seg om mennesker som går forbi. Får vi en god sesong med mange hekkinger kan det bli mange slike fine opplevelser utover sensommer og høst.

Dog er det i år lappuglepar som har valgt å hekke i reir lett synlig fra vei. For å unngå at fuglene skal bli utsatt for stress ved at folk jevnlig går bort til reiret/uthoppede ikke flygedyktige unger, oppfordrer vi alle om å holde seg på veien og ikke nærme seg reir og unger i hekketida. Kommer man for tett på kan man forstyrre mating, samt at hunnen kan bli aggressiv og kaste bort tid og krefter på å angripe.

Kom gjerne og besøk oss og uglene, men vær så snill og vis hensyn rundt reir og hekkinger!

Fylkesstyret i NOF Hedmark