Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Nyttårskryss nærmer seg

Det er snart klart for vinterens høydepunkt, Nyttårskryss. Denne uhøytidelige konkurransen mellom fire delområder i Hordaland har blitt arrangert siden vinteren 1988-89, og har etter hvert blitt en viktig del av mange fuglekikkere sin nyttårsfeiring.

Av Rune Voie

Publisert 21.12.2012

Hva er det som skjer? Jo, i løpet av de tre dagene fra fredag 30. desember 2012 til og med søndag 1. januar 2013 er det om å gjøre å finne flest mulig forskjellige fuglearter i sin region. I tillegg til at de fire delområdene (Indre Hordaland, Midthordland, Sunnhordland og Nordhordland) konkurrerer mot hverandre, så er det også en egen konkurranse (den viktige) der Midthordland står alene mot resten. Denne konkurransen er vanligvis forholdsvis jevn, men normalt har Midthordland stukket av med seieren.

For at artene skal komme med på oversikten i din region må du legge inn funnet på www.artsobservasjoner.no/fugler. Med en gang funnet er lagt inn, vil det vises på den spesiallagde Nyttårskryss-siden som du finner adressen til nederst på denne siden.

Det er alltid like spennende å se hvor mange arter som blir funnet i Hordaland i løpet av disse dagene. Alle resultater, dvs. artslister og observasjoner fra hver region, samt forholdet mellom Midthordland og resten, finner du på lenka nedenfor.

Resultater