Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Dette engasjerte oss i 2011

Hvilke nyheter var det leserne av birdlife.no fant mest interessante i år? Hva engasjerte oss mest på NOFs nettside? Som vanlig har vi gått gjennom statistikken for bruk av nettstedet i løpet av 2011, og summert opp hvilke saker som ble mest lest av våre besøkende i løpet av året.

Av Frode Falkenberg

Publisert 02.01.2012

Allerede tidlig i januar 2011 ramlet en sak ned fra klar himmel. Horder av rødvingetrupialer ble funnet døde i forbindelse med nyttårsfeiringen i Arkansas, USA. Saken fikk mye oppmerksomhet i norske og utenlandske medier, og NOF ble involvert i mediene og produserte også informasjon på nettsidene. Mediene tok av, mens vi prøvde å føre en nøktern penn i denne saken.

Som vanlig er Hagefugltellingen av de mest leste sakene vi har på nettsidene våre. I år er to saker på ti på topp-lista, både oppfordringen til å bli med og selve oppsummeringen av årets telling. Sistnevnte kom helt på topp i statistikken. Vi merker oss også at hele fire av ti saker på lista dreier seg om ugler.

De ti mest besøkte nyhetssakene på birdlife.no i 2011

 1. Hagefugltelling 2011
 2. Hettemåke er årets fugl 2011
 3. Bli med på Hagefugltellingen 2011
 4. Ny norsk fuglenettside ut til hele Europa
 5. Hubroens status i Norge
 6. Godt år for snøuglene i nord
 7. Omfattende fugledød i USA og Sverige
 8. Tidenes fangst av perleugler
 9. Rødbrystspurv - ny art for Norge
 10. Hubroen lar seg høre om høsten

Eldre publiserte saker, tre på topp

 1. Tid for å bygge fuglekasser
 2. Ny oppdatert liste over fuglearter påtruffet i Norge
 3. Ny rødliste omfatter 78 fuglearter

Norske fugler - bautaen på birdlife.no

Norske fugler, bestående av Norsk fugleatlas på nett og bildearkiv fra Artsobservasjoner, er som vanlig den mest besøkte delen av nettsidene. Bruken av databasen holdt seg stabil i forhold 2010, med 275 000 sideoppslag.

Fylkeslag

Fylkeslagssidene som ble lansert i 2010 er i aktiv i bruk i mange fylker. De fem best besøkte fylkesavdelingene i 2011 var:

 1. NOF Nord-Trøndelag
 2. NOF Rogaland
 3. NOF Hordaland
 4. NOF Telemark
 5. NOF Nordland

Vi takker med dette alle våre lesere for årets som har gått, og håper alle får et fuglerikt og givende 2011. Godt nytt år!

Snøugle
Årets nyhetssaker om det fantastiske snøugleåret vi har opplevd dominerte lista over de meste besøkte sakene på birdlife.no. FOTO: Tomas Aarvak
Hettemåke
Hettemåka var årets fugl i 2011. Nyhetssaken om hendelsen lå godt synlig på forsiden hele året, noe som helt sikkert bidro til at den ble årets nest mest besøkte sak. FOTO: Frode Falkenberg

Kommentarer til nyheten (1)