Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Dette engasjerte oss i 2017

Det er ingen overraskelse at nyheten om «Havnesjefen» - den berømte knoppsvanehannen i Os kommune, ble den meste leste nyheten på birdlife.no i år. Ellers var fuglevern, Årets fugl og Hagefugltellingen mest i vinden i løpet av året.

Av Frode Falkenberg

Publisert 01.01.2018

Hva var de mest populære nyhetene på NOFs nettside i år? Som vanlig har vi gått gjennom statistikken for bruk av nettstedet i løpet av året, og summert opp hvilke saker som ble mest lest av våre besøkende i løpet av året.

De ti mest besøkte nyhetssakene på birdlife.no i 2017

To saker publisert av våre fylkeslag ble dominerende i årets statistikk. Den første var saken fra NOF Hordaland som handlet om knoppsvanen i Os som ble avlivet i sommer. Hendelsen skapte et enormt engasjement både lokalt og nasjonalt. Den andre saken, fra NOF Oslo & Akershus, omhandlet kråkejakt og skuddpremier. 

Eldre publiserte saker, tre på topp

Noen gamle saker går igjen høyt oppe på statistikkene. Årets tre på topp er alle informasjonssaker som er av praktisk betydning for leseren.

Populære sider og tema

Norske fugler, en digitalisering av Norsk fugleatlas fra 1994 er som vanlig den desidert mest besøkte delen av vårt nettsted. Årets mest besøkte art var svarthvit fluesnapper, med 1300 oppslag. På en like klar nummer to finner vi Norske navn på verdens fugler.

Fylkeslag

Fylkeslagssidene som ble lansert i 2010 er aktivt i bruk i mange fylker. De fem best besøkte fylkesavdelingene i 2017 var:

  1. NOF Hordaland
  2. NOF Oslo & Akershus
  3. NOF Nordland
  4. NOF Sør-Trøndelag
  5. NOF Rogaland

Vi ønsker å takke alle våre lesere for året som har gått, og håper på et fuglerikt og givende 2018. Godt nytt år!

Havnesjefen
Havnesjefens skjebne engasjerte det ganske land sommeren 2017. Saken om Havnesjefen på våre nettsider var den desidert mest besøkte nyheten i fjor. FOTO: Frode Falkenberg
Maskeriksefolk
Det ble trangt om plassen når folk fra fjern og nær kom for å lytte på maskeriksa som ble funnet i Østfold i sommer. FOTO: Jonas Langbråten